Hyppää pääsisältöön

Vaikeuksien voittaja Sami Kapanen

Sami Kapanen on saanut usein tuta NHL:n väkivaltaisuudesta. Vuonna 1996 tehdyssä haastattelussa Kapanen oli toipumassa harjoitusleirillä taklauksessa tulleesta aivotärähdyksestä.

Vakavia loukkaantumisia on Kapasen NHL-uralla kohdalle osunut muitakin.

Vakava aivotärähdys oli saanut myös Samin vaimon Petra Kapasen pohtimaan perheen tulevaisuutta. Lapset eivät ainakaan menoa haittaisi ja pilke silmäkulmassa Petra Kapanen kertookin asioiden pannun jo alulle.

Loukkaantumisesta huolimatta Sami Kapanen pelasi Hartford Whalersissa kaudella 1995-1996 35 ottelua.

Springfield Falconsin tiedottaja kehuukin haastattelussa Samia hyväksi hankinnaksi ja uskoo tästä kehkeytyvän tulevaisuuden superpelaajan.

Kun Hartford muuttui Carolina Hurricanesiksi teki Kapanen parhaalla kaudellaan 2001-2002
69 ottelussa 27 maalia ja 42 syöttöä. Kapanen onkin valittu kahdesti NHL:n tähdistöpeliin.

Suomen maajoukkueessa Kapanen on voittanut kaksi olympiapronssia vuosina 1994 ja 1998.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto