Hyppää pääsisältöön

Jarkko Ruutu - hellämielinen taklaaja

Jarkko Ruutu (s. 1975) aloitti ammattilaisuransa HIFKin paidassa vuonna 1996. Sittemmin aggressiivisena hyökkääjänä tunnettua Ruutua on nähty myös NHL-liigassa, jonka työsulun aikana hän ehti Arto Nybergin haastateltavaksi.

Tietolaatikko

Tammikuussa 2010 arvovaltainen Hockey News -lehti valitsi Jarkko Ruudun NHL:n vuosikymmenen all star -joukkueeseen.

Haastattelua edeltäneellä viikolla Suomen maajoukkue oli menestynyt yli odotusten jääkiekon Maailman Cupissa. Toista sijaa ei silti suuresti juhlittu, sillä pelaajille kyseessä oli hävitty hopea.

Pronssia Jarkko Ruutu oli tuomassa Suomelle MM-kisoista 2006.

Ruutu on esittänyt kaukalossa kovia otteita ja kerännyt ennätyksiä jäähyminuuteillaan. Aggresiivisesta pelaajasta paljastui Nybergin haastattelussa myös pehmeä puoli.

Salt Laken olympialaisiin Ruutu oli lahjoittanut matkalippunsa ja maksanut lennon erikoisjärjestelyt neliraajahalvaantuneelle entiselle jääkiekonpelaajalle. Myös NHL-seurassaan Vancouver Canuckseissa Ruutu oli mukana hyväntekeväisyysprojekteissa. Lahjoituksia Ruutu kuitenkin vähätteli sillä, että Pohjois-Amerikassa hyväntekeväisyys kuuluu paikalliseen kultuuriin.

Jääkiekkokaukaloista tunnetaan myös Jarkon pikkuveli Tuomo Ruutu.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto