Hyppää pääsisältöön

Jarkko Ruutu - hellämielinen taklaaja

Jarkko Ruutu (s. 1975) aloitti ammattilaisuransa HIFKin paidassa vuonna 1996. Sittemmin aggressiivisena hyökkääjänä tunnettua Ruutua on nähty myös NHL-liigassa, jonka työsulun aikana hän ehti Arto Nybergin haastateltavaksi.

Tietolaatikko

Tammikuussa 2010 arvovaltainen Hockey News -lehti valitsi Jarkko Ruudun NHL:n vuosikymmenen all star -joukkueeseen.

Haastattelua edeltäneellä viikolla Suomen maajoukkue oli menestynyt yli odotusten jääkiekon Maailman Cupissa. Toista sijaa ei silti suuresti juhlittu, sillä pelaajille kyseessä oli hävitty hopea.

Pronssia Jarkko Ruutu oli tuomassa Suomelle MM-kisoista 2006.

Ruutu on esittänyt kaukalossa kovia otteita ja kerännyt ennätyksiä jäähyminuuteillaan. Aggresiivisesta pelaajasta paljastui Nybergin haastattelussa myös pehmeä puoli.

Salt Laken olympialaisiin Ruutu oli lahjoittanut matkalippunsa ja maksanut lennon erikoisjärjestelyt neliraajahalvaantuneelle entiselle jääkiekonpelaajalle. Myös NHL-seurassaan Vancouver Canuckseissa Ruutu oli mukana hyväntekeväisyysprojekteissa. Lahjoituksia Ruutu kuitenkin vähätteli sillä, että Pohjois-Amerikassa hyväntekeväisyys kuuluu paikalliseen kultuuriin.

Jääkiekkokaukaloista tunnetaan myös Jarkon pikkuveli Tuomo Ruutu.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto