Hyppää pääsisältöön

Pet Shop Boys vieraili Helsingissä 1987

Kun syntikkapopin kärkikaksikko vieraili Suomessa vuonna 1987, kumpikaan sen jäsenistä ei suostunut uskomaan, että he ovat saapuneet joulupukin kotimaahan.

1980-luvun alussa syntynyt Pet Shop Boys nousi kansainväliseen maineeseen vuonna 1986. Yhdistämällä syntesoijavetoiseen tanssipoppiin ironiaa ja älyllisyyttä duo saavutti tunnustusta myös rockyleisön ja -median taholta.

Rockstopin haastattelussa Neil Tennant ja Chris Lowe kertovat keikkailevansa niukalti, koska tyypillinen esiintymistilanne oli heistä tylsä ja mielikuvitukseton. Bändi perustettiin aikanaan laulujen tekemistä, ei keikkailua varten.

Vaikka Pet Shop Boys monessa suhteessa erosikin rockibändeistä, sillä oli silti kiintoisia yhtymäkohtia rockiin. Menestyshitti It´s a Sin muistutti heistä heviä, ja tulevalle levylle Tennant kaavaili Led Zeppelin -soundia. "Englantilaisilla ei ole samanlaista rock-pakkomiellettä kuin amerikkalaisilla", kaksikko toteaa. USA:ssa kaljankin tilaaminen on rock-tapahtuma.