Hyppää pääsisältöön

BCR: Soitamme ihan itse

Bay City Rollers kumoaa huhut, joiden mukaan bändin hitit toistettiin keikoillakin nauhalta. Skottiruutuinen suosikkiyhtye kävi Suomessa vuosina 1976 ja 1991.

Skottilainen BCR nousi 1970-luvun puolivälissä kansainväliseen suursuosioon. Heidän suuria menestyskappaleitaan olivat mm. Remember, Bye Bye Baby, Give a Little Love ja I Only Want to Be With You.

Bändi soitti kevyttä "purukumityylistä" poppia. Sen tavaramerkkinä olivat tartaanikuvioiset asut, joita myös fanit jäljittelivät.

Oman arvionsa mukaan bändi oli suosittu, koska siihen oli helppo samastua. Skottiruutuisia asuja voi ostaa mistä vain.

Yhtye ei singahtanut tähtitaivaalle tyhjästä. Se oli perustettu jo vuonna 1967, joten soittokokemusta oli jo kosolti.

BCR:ää arvosteltiin joka tapauksessa soittotaidottomuudesta, ja sitä pidettiin suurena bluffina. "Tyhjästäkin voi nyhjäistä, jos saadaan markkinakoneisto käyntiin", Hector totesi vuonna 1976.

Esitettiin myös väitteitä, joiden mukaan yhtye ei soittanut itse sen paremmin levyillään kuin keikoillaan. Viimemainittua huhua soittajat pitivät itse asiassa kohteliaisuutena.

Eric Faulkner törmäsi näihin käsityksiin vielä vuonna 1991, jolloin bändi saapui comeback-keikalle Suomeen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto