Hyppää pääsisältöön

Rubettes Riutan lavalla

Levytuottajalla oli käsissään nippu lupaavia studiomuusikoiden tulkitsemia kappaleita. Hän tarvitsi tuleville hiteille "kasvot", ja näin syntyi menestysyhtye The Rubettes.

Polydor-yhtiön Wayne Bickerton kokosi vuonna 1973 studioon joukon brittimuusikoita levyttämään 1950-luvun poptyyliä mukailevia lauluja. Kappale Sugar Baby Love tuntui erityisen lupaavalta, mutta tarvittaisiin myös ihmiset, jotka sitä julkisuudessa tekisivät tunnetuksi.

Muutamista äänityssessiossa mukana olleista soittajista koottiin yhtye, jota täydennettiin kolmella muulla muusikolla. Bickertonin antaman Rubettes-nimen oli senkin tarkoitus viitata 1950-lukuun.

Keväällä 1974 Sugar Baby Love singahti myyntilistan ykköseksi. Yhtenäisiin showasuihin ja valkoisiin lippalakkeihin sonnustautuneesta bändistä tuli maailmankuulu.

Suomessa Rubettes esiintyi vuonna 1975 mm. riihimäkeläisellä Riutan lavalla.

We Can Do It -albumilla musiikillista skaalaa oli tarkoitus laajentaa countryn, swamp rockin ja folkrockin suuntaan, ja bändi tekisi levylle bändi myös omia kappaleitaan.

Rubettesin alkuperäinen kokoonpano hajosi vuonna 1979, mutta koottiin 1980-luvun uuden nostalgia-aallon myötä uudelleen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto