Hyppää pääsisältöön

Vellu Ketola kotiutui Kanadasta

Veli-Pekka Ketola ja Heikki Riihiranta olivat ensimmäiset suomalaiset ammattilaiset pohjoisamerikkalaisessa WHA-liigassa. Kanadassa Ketola oppi voittamisen tahdon.

Tietolaatikko

Veli-Pekka Ketola edusti Suomea kuusi kertaa MM-kisoissa ja kahdesti olympialaisissa.
Hän on voittanut kolme Suomen mestaruutta sekä WHA:n mestaruuden vuonna 1976.
Vuosina 1981-82 Ketola pelasi NHL:n Colorado Rockies -seurassa.
1990-luvulla hän toimi Porin Ässien valmentajana.

Veli-Pekka Ketola (s. 1948) pelasi vuosina 1974-1977 World Hockey Associationin joukkueissa Winnipeg Jets ja Calgary Cowboys.

"Pohjoisamerikkalaiset eivät jääkiekkokentälle häviämään lähde", hän totesi Suomessa. Ensimmäisellä paluunsa jälkeisellä kaudella Ketola olikin voittamassa Suomen mestaruutta kotiseuralleen Porin Ässille.

Poikkeavaa Pohjois-Amerikassa oli myös pelin aggressiivisuus. Suomessakin puhuttiin jo näihin aikoihin lajin väkivaltaisuudesta, mutta Ketolan mielestä täkäläinen kiekko oli vielä kaukana siitä.

Jääkiekkoilijan vaimon elämässä oli plussia ja miinuksia - plussia kuitenkin toistaiseksi enemmän.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto