Hyppää pääsisältöön

Kypärätempun taitaja Ville Peltonen

Vuonna 2006 NHL kutsui Ville Peltosta vielä kerran. Tavoitteena oli suurin pokaali, sillä Suomen tai Sveitsin kaukaloista ei Stanley Cup -kannua voi voittaa.

Helsingissä Peltonen oli käymässä Torinon olympiahopea- ja Latvian MM-pronssijoukkueiden kesätapaamisessa. Peltonen kun kuului kummankin joukkueen runkokalustoon.

Ville Peltonen on yksi menestyneimmistä suomalaisista jääkiekkoilijoista. Saaliina on kolme olympiamitalia ja kuusi MM-mitalia. Vuoden 1995 maailmanmestaruuteen Peltonen kantoi painavan kortensa kypärätempullaan.

Ville Peltonen on myös ollut voittamassa SM-kultaa vuonna 2002 ja Sveitsin mestaruuden vuonna 2006.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto