Hyppää pääsisältöön

Tupun, Hupun ja Lupun unelmaketju

Vuoden 1995 MM-kisojen alla Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen keskustelivat rooleistaan ykköshyökkäysketjussa.

Kolmikko oli alkanut hioa yhteistyötään jo Tukholmassa nuorten MM-kisoissa vuosia aiemmin, jolloin peli oli kulkenut hyvin.

Haastattelussa pelikaverit kehuvat toisiaan, ja Tulkholmaan MM-kisoihin 1995 ollaan lähdössä luottavaisin mielin.

Saku Koivu kehuu Peltosta kovaksi työntekijäksi. Koivun mukaan Peltonen voi harkauttaa puolustajan kuin puolustajan, jos saa vauhdissa kiekon hyökkäyspäässä.

Myös Jere Lehtinen kiittelee Villeä monipuoliseksi pelaajaksi. Samaten Saku Koivua Lehtinen pitää monipuolisena joka osa-alueella. Lehtisen mukaan Saku oli tuolloin kenties maailman paras sentteri. Haastattelussa Vile Peltonen myönsi Saku Koivun olevan edelleen hänen idolinsa.

Saku Koivu puolestaan kiittää Jere Lehtistä maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi, kun mittarina on pelaaminen molempiin suuntiin. Myös Ville Peltonen sanoo, ettei Lehtisestä löydä heikkoa osa-aluetta hakemallakaan.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto