Hyppää pääsisältöön

Mestaritoppari Sami Hyypiä

1980-luvun voikkaalainen futisjunnu oli vuonna 2005 Liverpoolin riveissä voittamassa jalkapallon Mestarien liigaa kaikkien aikojen toisena suomalaisena.

Mestarien liigan vuoden 2005 finaalissa AC Milania vastaan Liverpool venyi uskomattomaan voittoon, vaikka joukkue oli ensimmäisen puoliajan päättyessä häviöllä 0-3. Alle seitsemässä minuutissa syntyi kolme maalia, ja voitto ratkaistiin rankkarikisassa.

Liverpoolin toppari Sami Hyypiä (s. 1973) oli Englannissa jalkapallon supertähti. Yksityiselämänsä hän oli kuitenkin onnistunut pitämään poissa julkisuudesta. Hän päätti alusta alkaen antaa haastatteluja vain ammatillisista asioista.

Haastattelun lomassa 11-vuotias Hyypiä nähdään Helsinki Cupissa vuonna 1985 kuvatussa katkelmassa. "Pikkupoikana en uskonut, että ammattilaisena olisi näin rankkaa ja kovat paineet", hän toteaa.

Tietolaatikko

Suomessa Sami Hyypiä on pelannut Voikkaan Pallo-Peikoissa, Kumussa ja MyPa:ssa.
Vuonna 1995 hänet pestattiin hollantilaiseen Willemiin. Liverpooliin Hyypiä siirtyi vuonna 1999.
Vuonna 2001 Hyypiä voitti Liverpoolin riveissä sekä FA Cupin, FA Community Shieldin, Englannin liigacupin, UEFA Cupin että UEFA Super Cupin.
Hänellä on tilillään myös liigacupvoitto vuodelta 2003, FA Community Shield -voitto vuodelta 2006 ja UEFA Super Cupin voitto vuodelta 2005.
Liverpool ja AC Milan pelasivat jälleen Mestarien liigan voitosta 23.5.2007. Ottelu päättyi Milanin 2-1 voittoon.