Hyppää pääsisältöön

Kooste valottaa dokumenttien kirjoa

Ennakkokooste on kesän 2007 uusintadokumenttien ja niihin liittyvien tekijöiden haastattelujen parhaista paloista. Elävästä arkistosta löytyvät myös pidemmät otteet toivotuista dokumenteista ja haastatteluista.

Katsojat ja lehtiarviot kiittivät kesän 2006 dokumenttiuusintoja television alkuvuosilta. Niinpä dokumenttiuusintoja päätettiin jatkaa myös seuraavana kesänä.

Sarja alkoi Reino Paasilinnan liikennehurjastelua vastustavalla Joutukaa sielut -dokumentilla. Osasto 10, Mirja Pyykön Suomen kansaa liikuttanut raportti syöpälasten kohtelusta vuodelta 1982, päätti sarjan.

Tällä kertaa myös katsojat saivat toivoa uusittavia dokumentteja. Kaikkein toivotuin uusinta kertoo Johan Vennisen tarinaa. ”Venninen on varmaan ihmemies. Arvostan hänessä eniten hänen kekseliäisyyttään, pelotonta toimeen tarttumista ja sitä, että hän tekee omia juttujaan muista riippumatta”, kertoo uusintaa toivonut Tuuli Lönnroth Helsingistä.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä