Hyppää pääsisältöön

Matti Poijärvi, jazzdiggari Iltatähden popjuontajana

Iltatähden juontajapioneeri jututti Frank Zappaa, Gary Glitteriä ja Ella Fitzgeraldia. Hän pääsi sanaristikoihin muttei kaikkien tuntemaksi kansansuosikiksi.

TV2:n Iltatähti-musiikkiohjelman juontajaksi syksyllä 1973 pestattu Matti Poijärvi hoiti ensimmäiset studionauhoituksensa "kauhun kangistamana".

Sananvalta Iltatähden sisällöstä oli viime kädessä sen ohjaajilla Jarmo Porolalla ja Esko Leimulla. Poijärven omaa sydäntä lähinnä oli moderni jazz. Ohjelman popmusiikillinen asiantuntemus oli ennen kaikkea toimittaja Tommi Liuhalan varassa.

Iltatähden musiikillisena linjana oli monipuolisuus ja avoimuus. Myös "suosikkilehdistöä" pilkattiin aina tilaisuuden tullen. "Yhteiskunnallinen näkökulma piti olla kaikissa mahdollisissa asioissa", Poijärvi muistelee.

Haastateltavista vaikuttavimpia oli Frank Zappa, vaikka tämä yrittikin iskeä Poijärven tyttöystävän. Älykkyydellään yllätti myös Alice Cooper, joka ryysti kaljaa koko oman haastattelunsa ajan. Gary Glitterin Poijärvi sen sijaan muistaa "narsistisena pellenä".

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto