Hyppää pääsisältöön

Sisar Benedictan haastattelu

Suomalainen katolinen nunna Benedicta Idefelt (s.1920) kertoo elämästään: lapsuudesta Viipurissa, sota-ajasta Saksassa sekä ajasta opettajana Brasiliassa ja medianeuvonantajana Vatikaanissa.

Tietolaatikko

Benedicta Idefelt, s. 1920

Luterilaisen viipurilaisperheen villikkotytärtä alkoi katolinen uskonto kiinnostaa jo varhain. Katoliseen kirkkoon hän liittyi 16-vuotiaana.

Saksaan muutettuaan hän opiskeli Pyhän Katariinan luostarin naisopistossa Königsbergissä. Toisen maailmansodan ajan Benedicta työskenteli saksalaisissa sairaaloissa. Sodan päätyttyä hän jatkoi taidealan opintojaan Kölnissä, kunnes sai kutsun opettajaksi Brasiliaan.

Käänteen tekeväksi tapahtumaksi sisar Benedictan elämässä muodostui vuosi 1963, kun hänen käsikirjoittamansa ja tuottamansa kärsimysnäytelmä Total Christo esitettiin Brasiliassa. Satojen esiintyjien näytelmää tahdittivat samba ja rock. Näytelmä herätti maailmalla huomiota Time-lehteä myöten.

Sisar Benedicta muutti Roomaan vuonna 1970. Vatikaanissa hän toimi yli 30 vuoden ajan mm. medianeuvonantajana ja mediakomitean jäsenenä.

Sisar Benedicta asuu nykyään Helsingissä.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto