Hyppää pääsisältöön

Johnny & New Dodgers lavalla

Hyryläläinen Dodgers voitti Suosikki-lehden rock-kuninkuuskisan vuonna 1979. Seuraavana vuonna sen uudistunut miehistö ikuistettiin television nuortenohjelmaan.

Tietolaatikko

Pasi Hailiosta tuli 1990-luvulla laulaja Tony Montana.
Olli "Rock-Ola" Pihlajamaa on soittanut mm. sellaisissa suomirockabillyn nimiyhtyeissä kuin Lonestars, Falcons ja Rock-Ola & Freewheelers.

Vuonna 1978 perustettu Johnny & The Dodgers pääsi rock-kuninkuusvoittonsa ansiosta tekemään esikoisalbuminsa Move It Up, joka ilmestyi vuonna 1979.

Levytyksen jälkeen syntyneessä uudessa kokoonpanossa olivat edelleen mukana laulusolisti Pasi "Johnny" Hailio ja kitaristi Jykä Myllymaa. Bassoon tuli Anssi Mononen ja rumpaliksi Olli Pihlajamaa.

Tällä kokoonpanolla tehtiin vuonna 1980 lp, jonka kappaleista puolet oli suomenkielisiä käännöskappaleita.

Hauholaisella Vitsiälän lavalla Dodgersin parasta antia olivat kuitenkin Jerry Lee Lewisin klassikko Whole Lotta Shakin´ Goin´ On ja Arthur Crudupin My Baby Left Me.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto