Hyppää pääsisältöön

Mötley Crüe tahtoi kotikylän kunkuiksi

Los Angelesissa vuonna 1980 perustettu heviryhmä on ruumiillistanut sanontaa "sex, drugs and rock & roll". Heli Nevakare tapasi rumpali Tommy Leen ja solisti Vince Neilin.

Thomas Lee Bass (s. 1962) ja Vince Neil Wharton (s. 1961) ovat koulukavereita, jotka löysivät toisensa uudelleen Tommy Leen ja basisti Nikki Sixxin etsiessä vastaperustetulle bändilleen vokalistia.

Mötley Crüen aloitellessa uraansa monet Los Angelesin bändit lyhensivät tukkansa ja panivat solmion kaulaansa päästäkseen klubeihin soittamaan lainakappaleita, Vince Neil muistelee.

Mötley Crüe sen sijaan tuli tunnetuksi railakkaasta lavashow´staan ja vauhdikkaista elämäntavoistaan. Jo ensimmäiset harjoitukset sujuivat juopottelun merkeissä.

Alkuvaiheessa Mötley Crüe halusi vain olla Los Angelesin isoin nimi. Levytyssopimuksen saaminen oli yksi suurimmista haasteista bändin historiassa.

Hanoi Rocksin rumpali Nicholas "Razzle" Dingley kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1984 Vince Neilin rattijuoppouden seurauksena. Neil sai sakkoja ja lyhyen vankeustuomioon, joita hän myöhemmin on itse pitänyt aivan liian pienenä rangaistuksena. 1980- ja 90-lukujen taitteessa bändi yritti raitistua, mutta pian soittajien elämä soljui entisiin uomiinsa. Neil erotettiin bändistä vuonna 1992, mutta hän liittyi siihen uudelleen viisi vuotta myöhemmin. Tommy Lee tuomittiin 1990-luvun lopussa vaimonsa Pamela Andersonin pahoinpitelystä. Lee erosi Mötley Crüesta vuonna 1999, mutta palasi bändiin vuonna 2004.

Kommentit