Hyppää pääsisältöön

Hevirokkarin muotokuva

Kansalaisnäkemyksen mukaan heavyihmisellä on huumeiden syövyttämät sieraimet, tuijottavat silmät ja otsassa numero 666, arvelee piirtäjä Juho Juntunen.

Juntuselle heavy rock on totaalinen kokemus: hyvä hevi valtaa mielen täydellisesti.

Hevi on hänestä yhteiskuntaa vastustava voima, joka halveksii vanhempien ja koululaitoksen auktoriteettia.

Juuri siksi sen kannattajat halutaan esittää typeryksinä: yleinen mielipide on helpompi nostattaa, kun vastustajat on leimattu idiooteiksi.

Hevissä halvennetaan usein myös naisia, Juntunen myöntää, mutta sen naiskuva vastaa hänestä useimpien miesten käsityksiä. Hevi vain ei hienostele näitä ajatuksia.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto