Hyppää pääsisältöön

Tähtipelaaja Eremenko junior

"Mulla on hyvä faija", toteaa suomenvenäläinen isänsä tuesta ja opeista. "Ilman häntä en olisi huipulla."

Tietolaatikko

Alexei Eremenko junior aloitti jalkapallouransa pietarsaarelaisessa FF Jarossa, josta hän siirtyi Metzin junioriakatemiaan vuonna 1999.
Hänellä on HJK:n riveistä tilillään suomenmestaruus vuosilta 2002 ja 2003 sekä Suomen Cupin voitto vuodelta 2003.
Eremenko on pelannut Suomen A-maajoukkueessa vuodesta 2004. Hän teki vuoden 2006 MM-karsinnoissa peräti kahdeksan maalia.
Vuonna 2004 hän solmi sopimuksen Italian Serie A:n Lecceen, jossa hän ei kuitenkaan tehnyt läpimurtoaan.
Eremenko siirtyi venäläisen Saturnin riveihin vuonna 2006.

Vuonna 1983 syntynyt ja 7-vuotiaana jalkapalloilun aloittanut Alexei Eremenko junior tulee tunnetusta jalkapalloperheestä: hänen isänsä Alexei senior, pikkuveljensä Roman ja velipuolensa Sergei pelaavat kaikki kyseistä peliä.

Liigatasolla Suomessa Eremenko on edustanut Jokereita ja Helsingin Jalkapalloklubia. Hän on tuttu myös sekä Suomen maajoukkueen keskikentältä että lehtien lööpeistä.

Haastattelussa Alexei junior puhuu uudesta unelmasopimuksestaan Italian Serie A:n Lecceen vuonna 2004.

Teksti: Eva Backman

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto