Hyppää pääsisältöön

Raskasmetallin jättiläinen Metallica

Rumpali Lars Ulrich tietää, ettei hyvä musiikki synny väkisin, vaan antamalla luonnon, vaistojen ja musiikkisuuntausten näyttää tietä.

Metallican perustivat James Hetfield ja Lars Ulrich vuonna 1981. Yhtyeen tyyli on vaihdellut thrash metalista melodiseen valtavirran rockiin.

Vuonna 1992 tehdyn haastattelun aikoihin Metallica oli ollut kiertueella 17 kuukautta putkeen. Rumpali Lars Ulrichin mukaan vaikeinta tien päällä on säilyttää innostuneisuus ja inspiroituneisuus. "Lavalla on helpointa, koska yleisöstä virtaa energiaa", hän kertoo.

Tanskalaissyntyinen Ulrich arvioi yhtyeen suosion salaisuutena sen, että se on seurannut vaistojaan. Hänen mukaansa musiikki ei saa olla pakotettua, tuotettua. "Teemme varmasti jotain oikein, koska muut bändit seuraavat jalanjälkiämme."

Lars Ulrich vieraili myös Rockstop! -ohjelmassa vuonna 1988. Silloin mies tutustui myös esimerkiksi suomalaisen Stone-yhtyeen jäseniin.