Hyppää pääsisältöön

Raskasmetallin jättiläinen Metallica

Rumpali Lars Ulrich tietää, ettei hyvä musiikki synny väkisin, vaan antamalla luonnon, vaistojen ja musiikkisuuntausten näyttää tietä.

Metallican perustivat James Hetfield ja Lars Ulrich vuonna 1981. Yhtyeen tyyli on vaihdellut thrash metalista melodiseen valtavirran rockiin.

Vuonna 1992 tehdyn haastattelun aikoihin Metallica oli ollut kiertueella 17 kuukautta putkeen. Rumpali Lars Ulrichin mukaan vaikeinta tien päällä on säilyttää innostuneisuus ja inspiroituneisuus. "Lavalla on helpointa, koska yleisöstä virtaa energiaa", hän kertoo.

Tanskalaissyntyinen Ulrich arvioi yhtyeen suosion salaisuutena sen, että se on seurannut vaistojaan. Hänen mukaansa musiikki ei saa olla pakotettua, tuotettua. "Teemme varmasti jotain oikein, koska muut bändit seuraavat jalanjälkiämme."

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto