Hyppää pääsisältöön

Ansa ja Oiva tapaavat kummituksen

Koko juna on pimeänä sähköjen katkettua. Oiva alkaa etsiä sulakkeita ja Ansan kauhuksi hämärän henki tulee ihmettelemään junahenkilökunnan touhuja.

Oiva on kuitenkin ilahtunut kummituksen nähdessään. Sehän on Oivan isoisoisä. Haamu kertoo kyllästyneensä oleman pullon henki, kun henki rupesi haisemaan, mutta ei kummittelukaan ole kovin värikästä ollut.

Selviää, että sähkökatkon takana on vanha haamu. Isoisoisä kun pelkä valoisassa, koska silloin kaikki näyttävät niin kamalan kalpeilta.

Oiva kertoo myöhemmin Ansalle, että kerran isoisoisä oli muuttunut kalpeaksi kuin lakana ja isoisoäiti oli sitten pessyt tämän muun lakanapyykin mukana ja ripustanut kuivumaan. Isoisoisän mukaan oli kuitenkin hyvä päästä välillä tuulettumaan.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä