Hyppää pääsisältöön

Ansa ja Oiva tutustuvat

Työhönsä vakavasti suhtautuva konduktööri Oiva on saada sätkyn kun junaan tupsahtaa ilakoiva junaemäntä Ansa.

Ansa (Mari Vainio) törmää tarjoiluvaunuineen Oivan (Ari-Kyösti Seppo) pysäkkiin ja pystötähteen. Kolhinnan jälkeen Ansa tervehtii Oivaa poskisuudelmiin ja Oivan polvet vetävät veteliksi.

Oivalla on kuitenkin monenlaisia ennakkoluuloja naisten suhteen. Eikä Ansa tunnu ottavan työtään arvokkaassa junailmapiirissä tarpeeksi vakavasti ja pukeutuukin sopimattomasti.

Ansan mielestä taas Oivan olisi aika uudistua. Matkalippuja voisi matkustajilta kysellä uudella ja modernimmalla tavalla.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto