Hyppää pääsisältöön

Poliitikko Ansan ja Oivan junavaunussa

Ansan ja Oivan junavaunuun tulee viimein ensimmäinen ihkaoikea matkustaja. Poliitikko saa puheillaan junahenkilökunnan niin pyörryksiin, että työtkin tahtovat unohtua.

Tosin Oiva on jo valmiiksi poissa tolaltaan, sillä hänen poissaollessaan on junassa käynyt putkimies kyselemässä matkalippuja.

Oiva yrittää nyt kuitenkin jututtaa vaunuun tullutta matkustajaa. Miehen puheista ei vain ota selkoa. Kun Oiva kyselee, onko mies työmatkalla, tämä vastaa asian olevan pöydällä ja ettei hän nyt voi kommentoida.

Lopulta matkustaja kertoo olevansa poliitikko. Hänen työssään tarvitaan kuulemma mielipiteitä. Ainakin Ansan tarjoilemat munkit ovat poliitikon mieleen.

Poliitikon kanssa jutustellessa Oivalta kuitenkin unohtuvat piletin kyselyt ja kuulutukset, samaten Ansaltakin jäävät munkit rahastamatta.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto