Hyppää pääsisältöön

Banaanipotkija Pahlman

Nurmikenttien yksilöllinen taiteilija myöntää jalkapallonkin olevan viihdettä. Ammattipianisti kuului 1960-luvulla Suomen maajoukkueen tukipilareihin.

Tietolaatikko

Pahlman voitti mestaruussarjan maalikuninkuuden kolmasti. SM-sarjan kaikkien aikojen maalintekotilastossa hän on toisella sijalla.
Pahlman saavutti Suomen mestaruuden vuonna 1957 HPS:n ja vuonna 1970 Reippaan riveissä.

Kai Pahlman (s. 1935) aloitti jalkapallouransa Helsingin Palloseurassa, josta hän siirtyi Helsingin Jalkapalloklubin paitaan vuonna 1964 riitaannuttuaan Palloliiton johdon kanssa. HJK:sta matka jatkui Lahden Reippaaseen vuonna 1970.

"Banaanipotkustaan" kuuluisa pelaaja oli 1960-luvulla Klubin ottelujen yleisömagneetti.

Pahlman pelasi yhteensä 56 maaottelua vuosien 1954 ja 1968 välillä. Turkulainen pelitoveri Tommy Lindholm on sanonut Kaitsun olleen maajoukkueen hallitseva hahmo niin fyysisesti kuin henkisestikin. Pahlman oli taitava pelaaja ja osasi lukea peliä hyvin.

Ruotsille olympiakultaa ja MM-hopeaa taistellut Gunnar Gren oli yksi Pahlmanin idoleista. Ehkä juuri siksi hän katsoo vuonna 1993 tehdyssä haastattelussa, että maajoukkueemme päätavoitteeksi tulisi asettaa Ruotsin kaataminen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto