Hyppää pääsisältöön

Blackie Lawless, W.A.S.P.

W.A.S.P. -yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Blackie Lawless on pitänyt orkesterin nimeä elossa jo vuodesta 1982. Rockstop! haastatteli häntä vuonna 1987.

Tietolaatikko

W.A.S.P. esiintyi Helsingin Kaisaniemessä 30.6.2007 Tuska Open Air -metallifestivaaleilla.

W.A.S.P. on losangelesilainen hard rock / heavy metal -yhtye.

Heviorkesteri sai julkisuutta 1980-luvulla pukeutumisensa, raivoisan lavaesiintymisensä ja rohkeiden sanoitustensa takia.

Lontoossa vuonna 1987 tehdyssä haastattelussa Lawless muistelee läheltä-piti-tilannetta Kaavilla. "Siinä hirvi oli silmä tuijottaen ikkunasta."

Saman haastattelun toisessa otteessa keulamies vakavoituu rinnastamaan rock-musiikkia valtamereen - siinä voi pitää hauskaa, mutta jos sitä ei kunnioita, se vie hengen.

Kolmas video on Helsingistä 1990-luvun alusta. Lawless kertoo, miksi yhtyeen sanoitukset ovat kokeneet tyylinvaihdoksen.

Teksti: Eva Backman

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto