Hyppää pääsisältöön

Blackie Lawless, W.A.S.P.

W.A.S.P. -yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Blackie Lawless on pitänyt orkesterin nimeä elossa jo vuodesta 1982. Rockstop! haastatteli häntä vuonna 1987.

Tietolaatikko

W.A.S.P. esiintyi Helsingin Kaisaniemessä 30.6.2007 Tuska Open Air -metallifestivaaleilla.

W.A.S.P. on losangelesilainen hard rock / heavy metal -yhtye.

Heviorkesteri sai julkisuutta 1980-luvulla pukeutumisensa, raivoisan lavaesiintymisensä ja rohkeiden sanoitustensa takia.

Lontoossa vuonna 1987 tehdyssä haastattelussa Lawless muistelee läheltä-piti-tilannetta Kaavilla. "Siinä hirvi oli silmä tuijottaen ikkunasta."

Saman haastattelun toisessa otteessa keulamies vakavoituu rinnastamaan rock-musiikkia valtamereen - siinä voi pitää hauskaa, mutta jos sitä ei kunnioita, se vie hengen.

Kolmas video on Helsingistä 1990-luvun alusta. Lawless kertoo, miksi yhtyeen sanoitukset ovat kokeneet tyylinvaihdoksen.

Teksti: Eva Backman

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto