Hyppää pääsisältöön

Klubille toinen Tupla

HJK ja Allianssi kohtasivat Suomen Cupin finaalissa marraskuussa 2003. Klubi voitti sekä liigamestaruuden että cup-kuninkuuden ensimmäisenä seurana 22 vuoteen.

Tietolaatikko

AC Allianssi syntyi vuonna 2002 entisen Atlantis FC:n liigatoiminnan jatkajaksi. Vuonna 2003 Allianssi sijoittui Veikkausliigassa kuudenneksi ja seuraavana vuonna kakkoseksi. Liigacupin se voitti vuosina 2004-05.
Vuonna 2005 Allianssi myytiin hämäräperäiselle liikemiehelle nimeltä Ye Zheyun, jonka nimi pian yhdistettiin Belgiassa tehtyihin vedonlyöntirikoksiin. Perustetun osakeyhtiön toimitusjohtaja Olivier Suray myönsi myöhemmin myös Allianssin Hakalle kärsimän 0-8-tappion järjestetyksi.
Yhä henkiin jäänyt Allianssi-yhdistys sanoi irti sopimuksen yhtiön kanssa, mutta velkainen seura menetti liigalisenssinsä ja lopetti toimintansa vuonna 2006.

Ottelusta ennakoitiin paineetonta. Jo etukäteen oli selvää, että Allianssi pääsisi UEFA Cupin ja HJK Mestarien liigan karsintaan.

Vaikka peli oli varsin viihdyttävää jalkapalloa, ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi.

Kun toista jaksoa oli pelattu runsaat puoli tuntia, Allianssin Mikko Paatelainen teki avausmaalin. Seitsemisen minuuttia myöhemmin HJK:n Juho Mäkelä tasoitti 1-1:een.

Jatkoaikaa hallitsi suvereenisti HJK. Joakim Jensen teki lopulta ratkaisevan 2-1-maalin rangaistuspotkusta, kun jatkoaikaa oli pelattu 19 minuuttia.

HJK uusi näin tuplavoittonsa vuodelta 1981, jolloin se edellisen kerran otti ykkössijan sekä sarjassa että cupissa.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto