Hyppää pääsisältöön

Heli Keinonen: Laskettakkua brihat hebot

"Esan studiossa" esitetty tarina neidon ja nuorukaisen kaivokohtaamisesta jäi viimeiseksi itäkarjalaiseksi kansanlauluksi, jonka Heli Keinonen levytti.

Keväällä 1967 ilmestynyt single Laskettakkua brihat hebot / Itkyö neitsyt ei enää yltänyt samanlaiseen menestykseen kuin Heli Keinosen esikoislevy Ajettih da tsiganaiset.

Folk-villityksenlaannuttua Keinonen jatkoi kuitenkin laulamista. Hän oli mukana mm. eräissä M. A. Nummisen levyhankkeissa, Lasse Mårtensonin hengellisellä lp:llä sekä albumeilla Työväen lauluja ja Merimiesten lauluja.

Heli Keinonen opiskeli 1980-luvulla arabian kielen opettajaksi ja omaksui islamin uskon.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto