Hyppää pääsisältöön

Pääosassa Janne Rantanen

Hannu Karpon haastateltavana Janne Rantanen, yhdeksänvuotias korpifilosofi Pohjois-Karjalan Tuupovaarasta. Dokumentti on vuodelta 1981.

Suomen kesä on vehreimmillään. Harmaa aitta, punainen talo, niityt, jotka kaartuvat pihapiiristä järven rantaan. Pikkupoika istuu aitan portailla, veistelee pajupilliä - ja puhuu vakavia.

Janne puhuu politiikasta, maaseudusta ja tulevaisuudesta. Joku voisi kutsua häntä pikkuvanhaksi, mutta se on kyllä turha määritelmä. Janne on pohtinut asioita ja hän saa katselijankin pohtimaan.

Hannu Karpo oli tavannut Janne Rantasen myös pari vuotta aikaisemmin. Silloin Janne oli halunnut isona poliisiksi Helsinkiin. Tällä kertaa toiveena on tulla tuomariksi tai kenraaliksi.

Janne kertoo, että kieltäisi myös tupakoinnin "jokaikisessä Suomen baarissa". Lainsäätäjillä oli samanlainen näkemys asiasta vuonna 2007, jolloin voimaantullut tupakkalaki kielsi tupakoinnin ravintoloissa. Kolme vuotta myöhemmin tupakointikielto ulotettiin myös oppilaitoksiin ja useisiin työpaikkoihin.

Tietolaatikko

Janne Rantanen on nykyään (2007) varaosapäällikkönä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneiden tuontiliikkeessä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto