Hyppää pääsisältöön

Juhani Peltonen - palloilupioneeri Saksassa

Juhani Peltonen oli aikoinaan ensimmäinen suomalainen Saksan Bundesliigaan pelaamaan päässyt suomalainen.

Peltonen pelasi Saksassa Hamburger Sport-Vereinin pelipaidassa vuosina 1964–1966.

Toukokuussa 1965 Juhani Peltonen oli juuri palaamassa koto-Suomeen ensimmäisen Saksassa vietetyn ammattilaiskauden jälkeen.

Anssi Kukkosen haastattelussa Peltonen kertoo, että suurin ero Suomen sarjajalkapalloilun ja Saksan ammattilaisjalkapalloilun välillä on vauhdissa. Peltosella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia sopeutua ammattilaisten pelitahtiin, vaan ongelmia toi pikemminkin Hampurin kolea ilmasto.

Suomen pelikentillä Peltonen edusti Valkeakosken Hakaa. Saaliiksi kertyi kaksi Suomen mestaruutta ja viisi Suomen Cupin voittoa. Vuosina 1960, 1962 ja 1964 Juhani Peltonen valittiin Suomen vuoden palloilijaksi.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä