Hyppää pääsisältöön

Kuusysi uusii jalkapallon SM-voittonsa 1984

1980-luvun alussa jalkapallon mestaruussarjaan noussut Lahden Kuusysi saavutti vuonna 1984 jo toisen SM-kultansa peittoamalla TPS:n kaksiosaisessa finaalissa.

Tietolaatikko

Kuusysin mestarijoukkue: Ismo Korhonen, Ilpo Talvio, Jyrki Hännikäinen, Raimo Kumpulainen, Esa Pekonen, Markus Törnvall, Jari Rinne, Ilkka Remes, Ismo Lius, Keith Armstrong, Petri Tiainen, Keijo Kousa, Jarmo Kaivonurmi, Jari Aro, Ari Inkeroinen, Arto Viljanen, Jari Peltola, Kenny Mitchell. Valmentaja Keijo Voutilainen.
Kuusysi oli 1980-luvulla erinomaisessa vedossa, sillä se voitti myös Suomen Cupin vuosina 1983 ja 1987.
Kuusysi voitti sarjamestaruuden vielä vuosina 1986, 1989 ja 1991. Mestarien cupissa se eteni vuonna 1986 kolmannelle kierrokselle saakka. Vuonna 1995 seura ajautui talousvaikeuksiin ja putosi Veikkausliigasta.

Lahden Kuusysi pääsi SM-sarjaan vuonna 1981 ja voitti ensimmäisen mestaruutensa jo seuraavalla kaudella.

Vuoden 1984 finaalin 1. osa päättyi Kuusysin 4-0-voittoon, ja seuraava ottelu pelattiin tasan 4-4. Kuusysin voimana olivat etenkin maalivahti Ismo Korhosen mestarilliset torjunnat.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto