Hyppää pääsisältöön

Raamikas maalikuningas Mixu Paatelainen

Mika-Matti Paatelainen pelasi vuonna 1996 Englannissa Boltonissa. Haastattelun aikoihin Mixu oli juuri toipumassa pitkään vaivanneen nivusen leikkauksesta.

Terveyden reistailemisen lisäksi edessä oli vielä muutoinkin vuoristorataa. Kolmen Bolton Wanderersin riveissä pelaamansa kauden aikana Paatelainen sai olla todistamassa joukkueen nousua valioliigaan, seuraavaksi putoamista ja perään uutta nousua.

Kesällä 1996 Suomen A-maajoukkue oli saamassa jälleen uuden valmentajan. Mixu Paatelainen odotti Richard Møller Nielsenin valmentajuuskautta toiveikkain mielin. Britanniassa viihtynyt Paatelainen piti Suomi-paidassa pelaamista kunnia-asiana.

Vuonna 1967 syntynyt Paatelainen aloitti ammattilaisuransa ulkomailla jo 1980-luvulla. SM-sarjassa Valkeakosken Hakan paidassa lahjakas hyökkääjä ehti pelata vain pari vuotta ennen siirtymistään skottiseura Dundee Unitediin.

Syksyllä 2006 Paatelainen palasi silloisen skottiseuransa Cowdenbeath FC:n riveistä Suomeen Turun Palloseuran valmentajaksi.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä