Hyppää pääsisältöön

Rauli Badding Somerjoki: Paras haihtua vaan

Käännösiskelmä Paras haihtua vaan ja Agentsien mukanaan tuoma noste panivat Rauli Badding Somerjoen uuteen nousuun 1980-luvun alussa.

Paras haihtua vaan on Baddingin suosittu versio Rolling Stonesin tunnetuksi tekemästä Arthur Alexanderin kappaleesta You better move on.

Badding julkaisi laulun singlenä, jossa toisena puolena oli suureen suosioon noussut Ikkunaprinsessa.

Paras haihtua vaan oli mukana 1982 julkaistulla Ikkunaprinsessa-levyllä, joka koostui puoliksi käännösiskelmistä ja puoliksi Somerjoen omista kappaleista.

Somerjoki esitti kappaleen televisiossa jo vuonna 1980 Smokey Joe's Cafe -bändin säestämänä.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto