Hyppää pääsisältöön

Rauli Badding Somerjoki: Pikku-Arja

Pikku-Arja on Baddingin itse tekemä kappale 1970-luvun lopussa. Se on mukana kahdella kokoelmalevyllä.

Laulu kertoo niskoja nakkelevasta naisesta, joka saattaa Baddingin mukaan "pepullensa lentää".

Pikku-Arjan sävellysvuosi oli 1979, ja Badding esitti kappaleen vuonna 1980 tv-ohjelmassa Nuotit hukassa. Laulajalta ei ollut tuolloin ilmestynyt levyjä vuosiin.

Vauhdikas kappale ei ole Somerjoen soitetuimpia, ja ehkä siksi esitys tuntuu piristävän raikkaalta Paratiisin ja Laivojen rinnalla.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto