Hyppää pääsisältöön

Lehtisensaatioiden uhrit

Hannu Karpo kävi tapaamassa ihmisiä, jotka tahtoen tai tahtomattaan olivat päässeet tai joutuneet Hymy-lehden palstoille. Raportti on vuodelta 1979.

"Miss Pullukka", "Minulla on maailman pienin", "Mökin akka alastonmallina", "Totuus on 15 000 miestä" - Hymy-lehden sensaatiot sekä lehden levikin sensaatiomainen kasvu kuuluivat 60- ja 70-lukujen Suomeen.

Raportissa kritiikin kohteena oli Hymy-lehti. Haastattelussa 2007 Hannu Karpo suhtautuu kriittisesti omaankin raporttiinsa:

"Mä olen harvoja ohjelmia hävennyt, mutta tätä mä häpesin ja häpeän edelleenkin. Mä menettelin ihan samalla tavalla kuin sensaatiolehdistö oli menetellyt."

Hymy-lehti oli poikkeuksellisen vaikuttava ilmiö suomalaisessa lehtimaailmassa 60- ja 70-luvuilla. Kuitenkin esimerkiksi televisiossa asiaa käsiteltiin hyvin vähän. Hannu Karpon raportti on yksi harvoista aihetta käsitelleistä ohjelmista, vaikka ohjelman lopputulos ei toimittaja Karpoa tyydyttänytkään.

Lehtisensaatioiden uhrit on osa Hyvä Suomi -ohjelmasarjaa. Hannu Karpo sai elokuvataiteen valtionpalkinnon ohjelmasarjasta vuonna 1979.