Hyppää pääsisältöön

TPV:n menestyksen avaimet

Tampereen Palloveikot voitti jalkapallon Suomen mestaruuden vuonna 1994 vastoin kaikkia ennakko-odotuksia. Valmentajan ja pelaajien mukaan henkisellä valmennuksella oli iso osa voitossa.

TPV:n mestaruus oli monille yllätys, varsinkin kun pelaajamateriaalia pidettiin varsin tavanomaisena.

Valmentaja Pertti Lundellin mukaan joukkue naureskeli epäilevien tuomasten puheille, sillä tavoitteena oli koko ajan mitali. Ei TPV:n harjoitusleireillä uskallettu silti aivan mestaruudesta unelmoida.

Valmentajan mukaan mitalivarmuuden toi kuitenkin joukkueen nöyrä asenne. Valmennettaessa tehtiin selväksi, mitä kukin osaa ja jokaiselle oli tärkeä omaa osaamistaan vastaava tehtävä joukkueen hyväksi.

Maalivahti Jukka Leppäsen mukaan henkinen valmentaminen on monimutkainen asia, ja jonkin aikaa kesti, ennen kuin siihen pääsi sisään. Leppänen sanoo henkisen valmennuksen auttanen kuitenkin säilyttämään paremmin oman tason. Pelaajille ei kehkeydy turhia luuloja, kun tuntee oman osaamisensa ja vastoinkäymisistäkin selviää paremmin.

Keskikenttäpelaaja Mika Aaltonen kertoo joukkueen keskittyneen hyvien puolien esille tuomiseen. Hän sanoo uskon joukkueeseen iskostuvan hyvin mieleen, kun puoli vuotta kehutaan hyviä ominaisuuksia.

Valmentajan mukaan kirjaimet TPV tarkoittavat tahdonvoimaa, periksiantamattomuutta ja voitontahtoa. Ja kaikki tämä kiteytyi mestaruuden voittamisessa.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä