Hyppää pääsisältöön

Hassisen kone: Oikeus on voittanut taas

Rumat sävelet -albumin aloitusraita Oikeus on voittanut taas käsittelee tuomioistuinten päätösten moraalia.

Laulun ensimmäisessä säkeessä mies varastaa koneen ja joutuu vankilaan ja muuttuu siellä koneeksi eli "oikeus on voittanut taas". Ihmisen tappanut vanki puolestaan muuttuu linnassa ruumiiksi ja oikeus on voittanut taas.

Laulussa käsitellään siis oikeusjärjestelmämme moraalia ääriesimerkein.

Rumat sävelet -levyn tunnetuimpia lauluja ovat Oikeus on voittanut -kappaleen lisäksi Jurot nuorisojulkkikset ja Odotat.

Oikeus on voittanut taas on mukana molemmilla Hassisen koneen kokoelmilla Historia 1980-1982 ja Tarjolla tänään.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto