Hyppää pääsisältöön

Työpukuna juhla-asu

Dokumentissa kurkistetaan Paavo Berglundin johtaman Radion sinfoniaorkesterin arkipäivään vuonna 1969.

Tietolaatikko

RSO on yksi maailman vanhimmista radio-orkestereista.

Syksyllä 2007 RSO juhlii 80 vuottaan.

Erkki Ilon, Pentti Riutun ja Risto Hallasteen dokumentti kuvaa myös orkesterimuusikon arkipäivää. Arki juhlapuvussa on samanlaista kuin meillä muillakin.

”Tarkoitus oli yksinkertaisesti se, että tutustutaan siihen, miten tällainen sinfoniaorkesteri toimii. Ne ovat tavallisia pulliaisia, joiden ammatti on tämä”, kuvaa dokumentin lähtökohtaa Erkki Ilo, yksi ohjaajista.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto