Hyppää pääsisältöön

Hermanni ja sirkustarkastaja

Sirkus Hepokattiin saapuu sirkustarkastaja, jonka mukaan Hermannin mitat ovat määräysten vastaisia. Tarkastus ei olekaan mikään pelleilyn asia.

Sirkus-aliväli-tarkastaja Pikku Tarkkasen mukaan Hermannilla on ensiksikin määräysten vastaiset kengät. Ne ovat sirkuspellesäännöstön mukaisesti aivan liian lituskaiset.

Pellen paperiasiatkaan eivät ole kunnossa. Hermannilla kun ei ole esittää opetusvalistusministeriön sirkusosaston vaatimaa pelleilylupaa, pelleopiston tai koulun päästötodistusta, ei pellediplomia eikä pellevälikirjaakaan.

Kaiken kukkuraksi pellen ihannemittataulukkoon verrattuna Hermannilla on liian pitkät kädet, liian muhkuraiset polvet, kaula on liian paksu ja suu liian suuri. Niuholla tarkastajalla tuntuu olevan huomauttamista joka asiasta.

Video on lyhennetty Pikku Kakkonen -ohjelmassa esitetystä jaksosta.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto