Hyppää pääsisältöön

Arsi Harjulle MM-kuulapronssia

Pohjalainen mörssäri palautti Suomen kuulamiehet mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen Edmontonin MM-kilpailuissa vuonna 2001.

Tietolaatikko

Miesten kuulantyönnön lopputulokset: 1) John Godina (USA) 21,87. 2) Adam Nelson (USA) 21,24. 3) Arsi Harju (Suomi) 20,93.

Perholainen Arsi Harju (s. 1974) työnsi ensimmäisenä suomalaisena 80 vuoteen olympiakultaa Sydneyssä vuonna 2000.

Edmontonissa kirkkaimmat mitalit menivät kuitenkin sivu suun, vaikka Harju olikin hetken aikaa hopean syrjässä kiinni.

Kaksinkertainen maailmanmestari John Godina ja hänen maanmiehensä ottivat USA:lle kaksoisvoiton.

Arsi Harju järjesti kuitenkin perinteiseen tapaan komeat mitalikahvit, joissa puhuttiin mm. urheilijoiden merkityksestä Suomi-kuvan edistämisessä.

Teksti: Jukka Lindfors

HUOM: Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.

OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar.

NOTE: Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto