Hyppää pääsisältöön

Arto Bryggare aitoi historiallisen MM-hopean

Arto Bryggare rikkoi jenkkien juoksijarivistön yleisurheilun MM-kisoissa Helsingissä 1983. Suomalaisaiturit ottivat nyt ensi kertaa mitalin maailmanlaajuisissa kisoissa.

Voiton Helsingissä vei Greg Foster, joka keräsi kaikkiaan kolme perättäistä maailmanmestaruutta.

Ensimmäisen arvokisamitalinsa Bryggare (s. 1958 Kouvolassa) hankki nousemalla pronssille Prahan vuoden 1978 EM-kisoissa. Neljä vuotta myöhemmin sama toistui Ateenassa.

Los Angelesin olympialaisissa 1984 Bryggare sai hopeaa, EM-kisoissa 1986 hopeaa. Rooman MM-kisoissa hän selviytyi finaaliin, muttei kyennyt osallistumaan siihen jalkavamman tähden. Barcelonan olympialaisissa 1992 hän jäi alkueriin.

Miesten 110 m aitajuoksun lopputulokset: 1) Greg Foster (USA) 13,42. 2) Arto Bryggare (Suomi) 13,46. 3) Willie Gault (USA) 13,48.

Arto Bryggare on urheilu-uransa jälkeen toiminut SDP:n kansanedustajana vuosina 1995-1999 ja 2003-2007.

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit
 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto