Hyppää pääsisältöön

Kononen kävelykuninkaaksi

Suomen Valentin Kononen voitti miesten 50 kilometrin kävelyn yleisurheilun MM-kisoissa Göteborgissa 1995. Pahimman kilpailijansa hän pudotti pelistä katsekontaktilla.

Göteborgin rankassa kilpailussa ykkössijasta kamppailivat lopulta vain Kononen ja letkaa johtava Kiinan Zhao Yongsheng.

Kononen kiri kiinalaisen rinnalle ja loi häneen itsevarman katseen. Vastustajan voimat ehtyivät saman tien, ja pian hän lysähti selälleen maantielle.

Konosesta tuli MM-voittonsa ansiosta kaikkien aikojen menestynein suomalainen mieskävelijä. Edellisistä mitaleista vastasi vuoden 1982 EM-voittaja Reima Salonen.

Tietolaatikko

Miesten 50 kilometrin kävelyn lopputulokset: 1) Valentin Kononen (Suomi) 3.43,42. 2) Giovanni Perrivelli (Italia) 3.45,11. 3) Robert Korzeniowski (Puola) 3.45,27.

Budapestin EM-kisoissa Valentin Kononen ylsi vielä hopealle, mutta Atlantan olympialaisissa ja Ateenan MM-kisoissa hän sai tyytyä sijoituksiin 7-9.
Sevillan MM-kisoissa 1999 Kononen keskeytti, ja viimeisissä suurkisoissaan Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 hänet liputettiin ulos neljänneltä sijalta, kun matkaa maaliin oli enää vajaat 10 kilometriä.

HUOM: Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska server.
NOTE: Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto