Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun MM-kisat Helsingissä 2005

Kymmenennet yleisurheilun MM-kisat pidettiin jälleen Helsingissä. Kilpailut olivat myrskyisät: ne jouduttiin välillä keskeyttämään rankkasateen vuoksi. Myös kisojen avajaiset jäivät katsojien mieleen. Sateen alkaessa olympiastadionille lipui hämmentävä Professori X aikakoneellaan.

Helsingin MM-kisoissa olivat näytöslajeina mukana myös miesten pyörätuolikelaus, pyörätuolikeihäs ja näkövammaisten naisten 200 metriä.

Kilpailuissa tehtiin maailmanennätykset naisten seiväshypyssä, naisten keihäänheitossa ja naisten 20 kilometrin kävelyssä.

Mitalitilaston voittaja USA palasi parhaisiin vuosiinsa saavuttamalla 25 mitalia, joista peräti 14 oli kultaa. Seuraaviksi sijoittuivat Venäjä, Etiopia ja Kuuba.

Tuplavoittoihin ylsivät USA:n Justin Gatlin (100 m, 200 m), Bahrainin Rashid Ramzi (800 m, 1500 m) ja Etiopian Tirunesh Dibaba (N 5000 ja 10000 m). Etiopian naiset ottivat tällä kertaa kolmoisvoiton sekä 5000 että 10000 metrillä.

Suomen ainoasta mitalista vastasi Tommi Evilä, joka saavutti pituushyppykilpailussa pronssia.

Kisat päivä päivältä

1. PÄIVÄ: M 100 m pyörätuolikelaus, M 20 km kävely, M kuula, N 10000 m:

2. PÄIVÄ: N 20 km kävely, M kiekko, N kolmiloikka, N 7-ottelun 800 m, M 100 m:

3. PÄIVÄ: M moukari, M 10000 m, N korkeus, N 3000 m esteet, N 100 m:

4. PÄIVÄ: M 3000 m esteet, N 800 m, M 400 m aidat:

5. PÄIVÄ: M keihäs, M 10-ottelu, N pituus, N 400 m, M 1500 m:

6. PÄIVÄ: pyörätuolikeihäänheitto, M seiväs, M kolmiloikka, N kiekko, N 100 m aidat, M 200 m:

7. PÄIVÄ: N seiväs, N 200 m, N moukari, M 110 m aidat, M 400 m:

8. PÄIVÄ: N 5000 m, N 400 m aidat, N kuula, N 4x100 m:

9. PÄIVÄ: M 4x100 m, N maraton, N keihäs, M korkeus, M 5000 m, N 1500 m, M 800 m, N 4x400 m, M 4x400 m:

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto