Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun MM-kisat Pariisissa 2003

Afrikka otti jälleen kaikki pitkien ja keskipitkien juoksumatkojen voitot yleisurheilun 9. MM-kisoissa. Suomelle ei kilpailuissa hellinnyt yhtäkään mitalia.

Ruotsi rynni näkyvästi esiin kenttälajeissa. Kirkkaimmat voitot tulivat miesten korkeushypyssä ja naisten seitsenottelussa. Stefan Holm ja Kajsa Bergqvist toivat lisäksi hopeaa ja pronssia korkeudesta, ja Patrik Kristiansson saavutti seiväshypyssä kolmannen sijan.

Etiopian miehet ottivat tällä kertaa komean kolmoisvoiton raivoisan vauhdikkaalla kymppitonnilla. Hicham El Guerrouj sai neljännen perättäisen MM-kultansa 1500 metrillä.

Pika-aituri Allen Johnson uusi voittonsa nostaen 110 metrin mestaruuksiensa määrän yhteensä neljään. Maria Mutola sai 800 metrillä MM-kultaa kolmannen kerran urallaan.

Mitalitaulukon ykkösenä pysyi edelleen USA 17 mitalillaan, joista kahdeksan oli kultaa. Amerikkalaiset saivat kuitenkin vain yhden kullan enemmän kuin seuraavaksi sijoittunut Venäjä. Ruotsi ylsi mitalitilaston kuudenneksi.

Suomen Mikaela Ingberg sijoittui keihäskilvan neljänneksi. Jukka Keskisalo ei hänkään selviytynyt mitaleille, mutta juoksi miesten 3000 metrin esteissä toiseksi parhaan suomalaistuloksen kautta aikain.

Carolina Klüft (Ruotsi) voitti naisten 7-ottelun sijoittumalla 800 m:n juoksussa toiseksi (ks. yllä). Christian Olsson (Ruotsi) voitti miesten kolmiloikan tuloksella 17,72. Kelli White (Yhdysvallat) voitti naisten 100 m:n juoksun. Hän menetti voiton myöhemmin dopingkäryn vuoksi.

Robert Korzeniowski (Puola) voitti miesten 50 km:n kävelyn ja teki uuden maailmanennätyksen. Jefferson Perez (Ecuador) voitti miesten 20 km:n kävelyn uudella ME:llä.

Miesten 10000 m:n juoksussa Keninisa Bekele (Etiopia) voitti kultaa 26,49,57, Haile Gebreselassie (Etiopia) otti hopeaa ja Sileshi Sihine (Etiopia) pronssia.

Miesten keihään loppukilpailun tulokset: 1) Sergei Makarov (Venäjä) 85,44, 2) Andrus Värnik (Viro) 85,17, 3) Boris Henry (Saksa) 84,74, 4) Jan Zelezny (Tshekki) 84,09, 5) Aki Parviainen (Suomi) 83,05, 6) Christian Nicolay (Saksa) 81,77, 7) Miroslav Gudzek (Tshekki) 81,40, 8) Peter Blank (Saksa) 80, 34, 9) Steve Backley (Britannia) 80,13, 10) Rongxiang Li (Kiina) 78,24, 11) Andreas Thorkildsen (Norja) 77,75, 12) Aleksander Ivanov (Venäjä) 77,32.

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.