Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun MM-kisat Sevillassa 1999

Sevillan MM-kisojen pikamatkoja hallitsi suvereenisti USA. Michael Johnson teki pitkään tavoittelemansa 400 metrin ME:n ja Maurice Greene keräsi kolme kultaa.

Maurice Greenestä tuli Carl Lewisin lisäksi ainoa urheilija, joka on menestyksekkäästi kyennyt puolustamaan miesten 100 metrin mestaruutta. Greene voitti lisäksi 200 ja 4x100 metrin juoksut.

Sevillan kisakooste

Tiia Hautala (Suomi) naisten seitsenottelussa (5. sijalle). Michael Johnson (USA) juoksee uuden 400 m ME-tuloksen. Stacy Dragila (USA) tekee uuden seiväshypyn ME-tuloksen, Marion Jones (USA) loukkaantuu. C J Hunter (USA) voittaa kuulakilpailun. Maxim Tarasov (Venäjä) voittaa seiväshyppykilpailun. Michaela Melinte (Romania) voittaa naisten moukarikilpailun. Maurice Greene (USA) voittaa miesten 100 m loppukilpailun.

Neljää kultaa tavoitellut Marion Jones voitti naisten 100 metriä, sai pituudessa pronssia ja, loukkaantui 200 metrin välierässä. Vuonna 2007 Jones myönsi käyttäneensä dopingia kahden vuoden ajan vuodesta 1999 alkaen.

Michael Johnson ja Haile Gebrselassie (10000 m) ottivat Sevillassa neljännet perättäiset lajivoittonsa.

Kisatilaston ykkönen oli jälleen USA 17 mitalilla (11 kultaa), ja sen perässä seurasivat Venäjä ja Saksa.

Suomi alitti kisatavoitteensa. Ainoa mitali oli Aki Parviaisen keihäskulta. Tiia Hautala ylsi viidenneksi naisten seitsenottelussa ja Ville Tiisanoja 8. sijalle kuulassa.

Saksan Astrid Kumbernuss (Saksa) voitti naisten kuulantyönnön ja Wilson Kipketer (Tanska) miesten 800 m:n juoksun. Kipketerille, Kumbernussille ja Ivan Pedrosolle (pituus) kyseessä oli kolmannet perättäiset kullat. Gail Devers palasi tauon jälkeen 100 metrin aitojen mestariksi yhteensä kolmatta kertaa.

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto