Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun MM-kisat Roomassa 1987

Yleisurheilun toisissa MM-kilpailuissa kestävyysjuoksun kärkeen nousivat afrikkalaiset juoksijat. Doping ja välistävedot mustasivat kisasaavutuksia.

Rooman kisakoosteet

KISAKOOSTE 1: N 400 m aj, M 110 m aj, M 800 m, M 1500 m, M 5000 m, N korkeus, M 100 m, M keihäs.

KISAKOOSTE 2: M 400 m aj, N 100 m, M seiväs, N 400 m, N 200 m, M pituus, N keihäs, M korkeus.

Rooman kisoissa todistettiin edelleen DDR:n naisurheilijoiden ylivaltaa. DDR saavutti kuusi mestaruutta ja yhteensä 23 mitalia.

Myöhemmät dopingpaljastukset ovat pahasti haalistaneet DDR:n urheilumainetta. Myös Rooman pikamatkojen voittajaa Silke Gladischia epäiltiin dopingista, mutta syytöksille ei saatu näyttöä.

Doping varjosti myös Carl Lewisin ja Ben Johnsonin odotettua 100 metrin kaksintaistelua. Johnson voitti juoksun, mutta hänen myöhemmän dopingkärynsä myötä kulta siirtyi Lewisille.

Rooman kisoista jäi muistiin myös italialaisten kenttävirkailijoiden yritys avittaa maanmiehensä Giovanni Enagelisti pituushypyn pronssille.

Carl Lewis otti 100 metrin lisäksi jälleen kultaa myös pituudessa ja pikaviestissä. Tuplavoittajia olivat myös Tatjana Samolenko (1500 m ja 3000 m) ja Jackie Joyner-Kersee (pituus ja seitsenottelu).

Mestaruutensa uusivat Lewisin ohella myös Calvin Smith (200 m), Greg Foster (110 m aidat), Edwin Moses (400 m aidat), Sergei Bubka (seiväs), Sergei Litinov (moukari) ja Martina Hellman (ent. Opitz) (kiekko).

Afrikkalaismiehet nousivat nyt keskipitkien ja pitkien matkojen todellisiksi hallitsijoiksi. 800 metristä ylöspäin kultamitalit menivät säännönmukaisesti Afrikan juoksijoille.

Keihäänheitossa Seppo Rädyn kulta jatkoi Suomen voitokasta linjaa. Arto Bryggare selviytyi 110 metrin aitojen loppukilpailuun, mutta joutui jättäytymään finaalista jalkavaivan takia.

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto