Hyppää pääsisältöön

EM-Salinin ME

Riitta Salin on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen pikajuoksija, joka voitti arvokisoissa kultaa. 400 metrin mestaruus Roomassa 1974 tuli ME-ajalla 50,14.

Tietolaatikko

Naisten 400 m tulokset: 1) Riitta Salin (Suomi) 50,14 (ME). 2) Ellen Streidt (DDR), 3) Rita Wilden (BRD).

Suomalaiset naispikajuoksijat olivat 1970-luvun puolivälissä Euroopan ja jopa maailman huippuluokkaa. Mona-Lisa Pursiaista pidettiin vuonna 1973 maailman nopeimpana naisena; Roomassa 1974 hän sijoittui 200 metrillä kolmanneksi. Pirjo Häggman jäi Montralin olympiakisoissa 1976 400 metrillä täpärästi neljnneksi.
Riitta Salin ei enää jatkossa yltänyt muihin arvokisamitaleihin. Montrealin olympialaisissa 1976 hän sijoittui seitsemänneksi 400 metrillä ja kuudenneksi pitkässä viestissä. Salin toimi aktiiviuransa jälkeen kahdeksan vuotta Suomen Urheiluliiton hallituksessa.

HUOM: Valitettavasti video on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är videon tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements this video is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Riitta Salin (os. Hagman, s. 1950) oli aviomiehensä Ari Salinin valmentamana juossut Rooman EM-kisoja varten 2200 harjoituskilometriä.

Hän paransi kultajuoksussaan omaa ennätystään lähes neljä sekuntia. Samoissa kisoissa hän otti Suomen viestijoukkueen ankkurina hopeaa 4x400 metrillä. Vuoden urheilijan titteli oli tällä varmistettu.

Kommentit