Hyppää pääsisältöön

Salonen kävelee Euroopan ykköseksi

27-vuotias palomies Reima Salonen teki historiaa ottamalla Suomen ensimmäisen arvokisavoiton kilpakävelyssä Ateenan EM-kilpailuissa vuonna 1982.

Tietolaatikko

Miesten 50 km kävelyn tulokset: 1) Reima Salonen (Suomi) 3.55.29, 2) José Marin (Espanja) 3.59.18, 3) Bo Gustafsson (Ruotsi) 4.01.21.
Reima Salosen (s. 1955) ensimmäinen arvokisamitali oli 50 kilometrin pronssi Ruotsin MM-kisoissa 1976. Vuoden 1983 MM-kisoissa ja Los Angelesin olympialaisissa 1984 hän joutui tyytymään neljänteen sijaan. Stuttgartin vuoden 1986 EM-kisojen 50 km:llä sijoitus oli viides.

HUOM: Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

50 kilometrin kisa käytiin paahtavassa 36 asteen kuumuudessa. 24:sta matkaan lähteneestä miehestä keskeytti yksitoista.

Reima Salonen oli neljäntenä 25 kilometrin kohdalla. Johtoon hän siirtyi 40 kilometrin kohdalla.

Maalissa hänen aikaeronsa toiseksi tulleeseen espanjalaiskävelijään oli lähes neljä minuuttia. Salonen jäi Ateenan EM-kisojen ainoaksi suomalaisvoittajaksi.

Reima Salonen oli ensimmäinen kokopäiväharjoitteluun siirtynyt suomalaiskävelijä. Hän oli myös korkean paikan leirien lämmin puolestapuhuja.

Teksti: Jukka Lindfors