Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun EM-kisat Stuttgartissa 1986

Euroopan yleisurheilun ykkösmaat vuonna 1986 olivat Neuvostoliitto ja DDR. Suomen ainoan mitalin sai 110 metrin aitojen hopeamies Arto Bryggare.

Neuvostoliitto ja Itä-Saksa ottivat kumpikin 12 mestaruutta. Niiden yhteenlaskettu mitalimäärä oli 67, enemmän kuin muilla osanottajilla yhteensä.

Länsi-Saksan Harald Schmid (400 m aidat) sekä DDR:n Marlies Göhr (100 m) ja Marita Koch (400 m) ottivat kisoissa kolmannet ja viimeiset Euroopan mestaruutensa.

Myöhemmin paljastuneiden dokumenttien nojalla Kochia on syytetty anabolisten steroidien käytöstä, mutta hän on kiistänyt väitteet.

DDR:n Heike Drechsler (naisten pituus) ja Iso-Britannian Linford Christie (100 m) avasivat EM-voittojensa pitkän sarjan.

Suomi putosi kisatilastossa 15. sijalle. Neljänsille sijoille ylsivät maratoonari Sinikka Keskitalo sekä keihäänheittäjät Jyrki Blom ja Tiina Lillak, viidensille tiloille puolestaan kävelijä Reima Salonen ja seiväshyppääjä Kimmo Kuusela.

Martti Vainio jäi 5000 metrillä kuudenneksi ja kymppitonnilla seitsemänneksi.

Naisten maratonin tulokset: 1) Rosa Mota (Portugali), 2) Laura Fogli (Italia), 3) Jekaterina Hramenkowa (N-liitto). Sinikka Keskitalo neljäs. Miesten seiväshypyn tulokset: 1) Sergei Bubka (N-liitto), 2) Vassili Bubka (N-liitto), 3) Philippe Collet (Ranska). Kimmo Kuusela viides. Miesten keihäänheiton tulokset: Klaus Tafelmeier (BRD), 2) Detlef Michel (DDR), 3) Viktor Jewšukov (N-liitto). Jyrki Blom neljäs. Miesten 110 m aidat: 1) Stéphane Caristan (Ranska), 2) Arto Bryggare (Suomi), Carlos Sala (Espanja).

Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta. På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar. Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto