Hyppää pääsisältöön

Yleisurheilun EM-kisat Helsingissä 1994

Venäjä kiri Helsingin toisten EM-kisojen mitalitilaston kärkeen. Kilpailujen suuri yllättäjä oli Norja kuudella mitalillaan, joista kolme oli kultaisia.

Kisojen mitalitaulukossa hopealle sijoittui Iso-Britannia, pronssille Saksa.

Paras pohjoismaa Norja nousi 7. sijalle. Norjan "vaalea salama" Geir Moen otti kultaa 200 metrillä ja hopeaa satasella. Trine Hattestad voitti naisten keihäskisan ja Steinar Hoen meisten korkeuden.

Iso-Britannian Linford Christie kuittasi kolmannen ja viimeisen EM-voittonsa miesten 100 metrillä.

Maailmanmestari Irina Privalova sai kaksoisvoiton 100 ja 200 metrillä ja lisäksi hopeaa 4 x 100 metrin viestissä.

Isäntämaa Suomi päätyi mitalitilastossa sijalle 12. Suomen ainoa kulta tuli naisten 10 kilometrin kävelystä, jonka voitti Sari Essayah.

Seppo Räty sijoittui toiseksi jännittävässä keihäskilvassa. Seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat kuulassa 4. ja 5. sijoille tulleet Mika Halvari ja Markus Koistinen.

Sanna Hernesniemi juoksi kuudenneksi 200 metrillä, Ritva Lemettinen maratonissa ja Antti Haapakoski 110 metrin aidoissa.

HUOM: Valitettavasti ohjelma on sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.

OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är programmet tyvärr endast tillgängligt i Finland och via finska servrar.

NOTE: Due to the terms of our agreements this programme is unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Tietolaatikko

MIESTEN KEIHÄS: 1) Steve Backley (Iso-Britannia), 2) Seppo Räty (Suomi), 3) Jan Železný (Tšekki).
1. KILPAILUPÄIVÄ: Miesten 10000 m, voittaja Abel Anton (Espanja). Haastattelussa Risto Ulmala (19. sija).
2. JA 3. KILPAILUPÄIVÄ: Naisten 100 m, voittaja Irina Privalova (Venäjä). Haastattelussa Sanna Hernesniemi (7. sija). Miesten 100 m, voittaja Linford Christie (Iso-Britannia). Miesten korkeushyppy, voittaja Steinar Hoen (Norja).
4. JA 5. KILPAILUPÄIVÄ: Naisten 3000 m, voittaja Sonia O´Sullivan (Irlanti). Haastattelussa doping-lääkäri Tapio Kallio. Naisten 200 m, voittaja Irina Privalova (Venäjä). Haastattelussa Sanna Hernesniemi (6. sija). Miesten seiväshyppy, voittaja Radion Gataullin (Venäjä).
6. JA 7. KILPAILUPÄIVÄ: Miesten 110 m:n aitajuoksu: voittaja Colin Jackson (Iso-Britannia). Haastattelussa Antti Haapakoski (6. sija). 10-ottelun aitajuoksu: Eduard Hämäläinen (Valko-Venäjä) kompastuu aitaan ja kaatuu, keskeyttää kilpailun. 10-ottelun voittaja Alain Blondel (Ranska). Miesten kolmiloikka, voittaja Denis Kapustin (Venäjä). Miesten kuulantyöntö, voittaja Aleksandr Klimenko (Ukraina). Haastattelussa Mika Halvari (4. sija).
MIESTEN 50 KM:N KÄVELY: Haastattelussa Valentin Kononen (7. sija), valmentaja Seppo Immonen ja tyttöystävä Taina Siekkinen. Voittaja Valeri Spitsyn (Venäjä).
8. KILPAILUPÄIVÄ: Miesten maratonjuoksu, voittaja Martín Fiz (Espanja). Haastattelussa Harri Hänninen (8. sija). Miesten 5000 m, voittaja Dieter Baumann (Saksa). Haastattelussa Risto Ulmala (7. sija).

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

 • Studio Julmahuvin Lasi vie syvempiin varjoihin

  KGB-veteraanin odysseia ydinsodan jälkeisessä Moskovasssa

  Illan elokuva Lasi on vauhdikas neuvostoliittolaisjännäri entisen KGB-agentin, Mihail Gulashnikovin, odysseiasta ydinsodan jälkeisessä Moskovassa.

 • Studio Julmahuvin moraalisesti arveluttava Hittikimara

  Mainos, jonka esittämisen Jeesuksen Ryhti ry halusi estää

  Missä olit, kun kuulit ensi kertaa tämän klassikon? Entä minkä vuoden listaykkösenä killui tämä lyömätön superhitti? Tilaa heti ja kodissasi soi Hittikimara: ikimuistettavimmat kappaleesi vuosien takaa.

 • Nakkipiirakkaa vai poron peräsuolta? – Testaa, oletko kokkina kuin Jaakko Kolmonen vai Makupalojen parivaljakko!

  Testaa, minkälainen kokki olet.

  Oletko tavallinen kotikokki vai etsitkö jatkuvasi uusia ruokalajeja ja tapoja laittaa ruokaa? Pidätkö ruoanlaitossa tärkeämpänä rentoa meininkiä vai onko terveellisyys kaiken A ja O? Valitse kysymyksistä itseäsi kuvaavin vaihtoehto ja näet, oletko kuin Makupalojen Timo ja Janne, peruskokki vai peräti Jaakko Kolmonen! Nappaa alta reseptit!

 • Andy McCoy kovat piipussa

  Kitaramestari tarinoi leikkaamattomasti vuonna 1995.

  Heli Nevakare jututti huhtikuisessa Helsingissä 1995 Andy McCoyta ja tämän Live Ammo -yhtyettä. Maestron suu käy sujuvasti kolmella kielellä, ja tarinaa tulee heroiininitkuissa soitetusta keikasta rahanahneeseen Mick Jaggeriin. Leikkaamaton haastattelu on lähes kokonaan ennenjulkaisematonta materiaalia.

 • Helei, suomalainen mytologia puri! Hiisivuoressa tavalliset ihmiset muuttuivat näkymättömiksi

  Hui Hai Hiiden kaikki jaksot ovat nyt Areenassa.

  Pienet, jännityksestä hikiset kädet puristivat Hiisivuoren keiju Bereniken kättä, kun lapsisankarit ratkoivat seikkailun arvoituksia. Berenike eli ohjelman käsikirjoittaja Anu Tuomi-Nikula tiesi, että sadun taika oli saavutettu, kun ohjelman muut tekijät muuttuivat lasten silmissä näkymättömiksi ja he näkivät vain Hiisivuoren maailman.

 • Pekka Töpöhännän kadonnut Radiolähetys ja särähtävät neekerikissat

  Pellonpään ja Väänäsen luenta jälleen kokonaisena Areenassa

  Matti Pellonpään ja Kari Väänäsen lastenkirjaluennat Radiomafialle ovat silkkaa kulttikamaa. Veikkoset elävöittivät Nalle Puhin ja Pekka Töpöhännän seikkailut omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Kuulijalle Töpöhännän Amerikan-seikkailun luennasta kuitenkin särähtää korvaan halventava neekerikissa-sana ja sen käyttö. Samaisesta luennasta myös katosi yksi jakso, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa ensilähetyksensä jälkeen.

 • Kaipaus pukeutuu sanoiksi: Venny ja muut rakkaustarinat nyt Areenassa

  Lokakuu tuo Areenaan rakkautta ja luomisentuskaa.

  "Minä uskon, että toisilleen määrätyt ovat toistensa luona jo ennen kuin kohtaavat", lausui Juhani Aho (Ville Virtanen) rakastetulleen Venny Soldanille (Sara Paavolainen). Nyt Areenaan julkaistavissa ohjelmissa kerrotaan Juhani Ahon ja Venny Soldanin, Eino Leinon ja L. Onervan, Aino ja Oskar Kallaksen sekä muiden vahvojen, mutta eripuraisten pariskuntien tarinat.

 • Miksi vanhempi surmaa lapsensa?

  2003–2014 Suomessa surmattiin 74 lasta vanhemman toimesta.

  Vuosina 2003–2014 Suomessa tehtiin 74 lapsisurmaa, jossa tekijänä oli oma vanhempi. Silminnäkijän dokumentissa syvennytään tekojen taustoihin ja pohditaan, olisivatko kuolemat olleet estettävissä.

 • Radioteatterin Nummisuutareissa Leo Jokela on Esko ja totta vie tyhmä

  Kansalliskomediamme kuunnelmaversio vuodelta 1965.

  Aleksis Kivi julkaisi Nummisuutarit vuonna 1864 pienenä omakustanteena. Näytelmä voitti seuraavana vuonna Suomen senaatin rahoittaman kirjoituskilpailun. Komedian kantaesitys käynnistyi kymmenen vuotta myöhemmin Oulussa. Kansalliskomediamme satavuotisuutta muistettiin Yleisradion Radioteatterissa kuunnelmalla vuonna 1965. Nummisuutarit on pysyvästi kuunneltavissa Areenassa.

 • Punkrockin pioneeri Pelle Miljoona – koottuja live-esiintymisiä, musiikkivideoita ja haastatteluja

  Pelle Miljoona oli suomalaisen punkin ääni 70-luvun lopulla.

  Pelle Miljoona (oikealta nimeltään Petri Samuli Tiili) on niittänyt mainetta 1970-luvulta alkaneen muusikon uran lisäksi kirjailijana ja runoilijana. Miljoona on tunnettu useista kokoonpanoistaan, joissa hän on säveltänyt, sanoittanut, laulanut sekä soittanut rumpuja, kitaraa ja huuliharppua. Hän on koulutukseltaan peruskoulunopettaja.

 • Opri on inhimillisyyden ja sydämen lämmön ylistysnäytelmä

  Opri-kuunnelman ensilähetys oli vuonna 1954.

  Kirjailija Kyllikki Mäntylän vuonna 1953 ilmestynyt elämänmakuinen teos Opri sovitettiin kuunnelmaksi Radioteatteriin vuonna 1954. Koskettavan näytelmän on sanottu kohentaneen aikoinaan huomaamattomasti kunnalliskotien huonoa mainetta ja vähentäneen ennakkoluuloja niitä kohtaan.