Hyppää pääsisältöön

Hepskukkuu: Henkka tuo punk-rockin Suomeen

Kansainvälinen solistisuuruutemme Henkka on taas tuonut tuliaisia koti-Suomeen: Euroopassa punkki on poikaa, ja härmäläistenkin on aika tutustua siihen.

"Henkan kelkkaan kannattaa astua, koska silloin ei jalaksissa hiekka rahise", hän itse toteaa.

Laulajakuuluisuus viihtyi vieraissa, mutta palasi mielellään kotimaan syliin esittelemään viihde-elämän viimeisiä virtauksia.

Henkan rooli suomalaisen punk-rockin historiassa on jäänyt vähälle huomiolle. Punk olikin vain pieni osa hänen tyylikirjostaan, jota tähti esitteli aiemmin vuonna 1979 televisioidussa erikoisohjelmassaan "Henkka on hiekkaa".

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto