Hyppää pääsisältöön

Ragnar Hare voitti Rock-SM:n 1983

Pietarsaaren Ragnar Hare oli ensimmäinen ruotsinkielinen rock-SM-voittaja. Vuoden 1983 koitokseen otti osaa pari tuhatta soittajaa ja yli 360 rockbändiä.

Tietolaatikko

Rockin SM-kisasijoitukset 1983: 1) Ragnar Hare (Pietarsaari), 2) Chapter One, 3) Clifters (Helsinki), 4) Talouskukkaro (Joensuu). Talouskukkaro muutti myöhemmin nimensä Neljäksi Ruusuksi.
Ragnar Hare teki SM-voittonsa jälkeen kolme studioalbumia. Bändi hajosi 1980-luvun lopussa.

Bändejä arvosteltiin vuoden 1983 SM-kisoissa luovuuden, esiintymisen ja musikaalisuuden mukaan. Jokaiseen osa-alueeseen kuului lisäksi useita alakriteerejä.

Oman ilmaisun etsintä oli nousussa, hevi laskussa, toteaa tuomariston edustaja Kimmo Salminen.

Voittajayhtye Ragnar Haren rajut tekstit käsittelivät muun muassa eläkeläisiä. Tanssija Andy Sundqvist oli oleellinen osa bändin esitystä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto