Hyppää pääsisältöön

Taiteilijaelämää: Pirkko Hämäläinen

Pirkko Hämäläisen mukaan koskaan ei voi näytellä enempää kuin mitä on, ja mitä itse maailmasta ymmärtää.

Pirkko Hämäläinen on porvaristyttö Helsingistä.

Hämäläinen pääsi Kansallisteatterin lastennäytelmään Eva Hemmingin steppikursseilta. Hän tunsi heti olevansa omiensa parissa teatterissa.

Hämäläisen mukaan näyttelijän tehtävä on kuvata ihmistä ja elämää. Eläytyminen on hyvä konsti.

Hämäläisellä on kaksi poikaa, joista nuorempi on autistinen. Vammainen poika on opettanut herkäksi kuuntelijaksi ja pannut elämän asioita arvojärjestykseen.

Hämäläinen haluaisi jatkaa näyttelijäntyötä hamaan hautaan asti.

Teksti: Eva Backman

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto